4-5 portioner
1 gul lök
1/2 falukorvsring
2 klyftor vitlök
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
4 msk ketchup
2 krm dragon
1/2 krm vitpeppar
1 dl grädde
2 msk klippt persilja
Skala och skiva löken tunt. Skär korven i strimlor eller tärningar. Bryn margarinet i en stekpanna. Stek lök och vitlök på svag värme så att den får lite färg. Tag upp den.
Bryn korven. Dra stekpannan åt sidan, strö över mjöljet och rör om med trägaffel. Häll på vattnet och rör om. Tillsätt lök, ketchup och kryddor. Låt koka ca 5 minuter och rör under tiden.
Dra stekpannan åt sidan. Rör i grädden. Låt inte såsen koka därefter. Klipp persiljan och strö över. Servera sedan med ris
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment