Friday, September 22, 2006

Spenat och Skinkpaj

Pajdeg
100g margarin
2,5 dl vetemjöl
3 krm salt
2 msk kallt vatten

Fyllning
250g frusen bladspenat
200g skinka

Överdrag
3 dl riven ost
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
1,5 msk ljus fransk senap
salt
peppar

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga pajen med en gaffel och förgrädda den sedan i 10 minuter i 200 grader. Koka spenaten i mjölk och krama sedan ur vätskan, förslagsvis, låt det rinna genom en handduk. Lägg sedan spenaten i pajskalet och lägg sedan i skinkan som du tärnat.

Blanda ihop den rivna osten, äggen och matlagningsgrädden, krydda med salt och peppar och häll det sedan över pajen. Garnera med skivad tomat och eventuellt oliver.

Låt gräddas i ugn i 200 grader i ca 30-45 minuter

1 comment:

Gus said...

Tack för tipset! Den står nu i ugnen och blir fin.