Friday, September 22, 2006

Lax och Spenatpaj

Pajdeg
100g margarin
2,5 dl vetemjöl
3 krm salt
2 msk kallt vatten

Fyllning
250g frusen bladspenat
500g lax

Överdrag
3 dl riven ost
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
salt
peppar

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga pajen med en gaffel och förgrädda den sedan i 10 minuter i 200 grader. Koka spenaten i mjölk och krama sedan ur vätskan, förslagsvis, låt det rinna genom en handduk. Lägg sedan spenaten i pajskalet och lägg sedan i laxen.

Blanda ihop den rivna osten, äggen och matlagningsgrädden, krydda med salt och peppar och häll det sedan över pajen.

Låt gräddas i ugn i 200 grader i ca 30-45 minuter

1 comment:

Anonymous said...

vad jag letade efter, tack