Friday, September 22, 2006

Toppenbullar!

Baka bröd är roligt, här följer recept på toppenbullar :D



40-50 st
100g jäst
ca 1 tsk salt
1 liter ljummet vatten
½ dl olja
½ dl linfrö
2 dl grahamsmjöl
ca 22 dl vetemjöl

Blanda ingredienserna i nämnd ordning i hushållsmaskinen. Arbeta degen smidig och låt den jäsa till dubbel storlek i maskinens bunke, 30-45 minuter. Efter jäsningen får degen gå några varv innan du häller ut den på mjölat bakbord. Forma längder och skär dem till lagom stora bitar som rullas till bullar. Hantera inte degen i onödan!

Sätt bullarna på plåt med bakpapper och låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter. Grädda i 225 graders ugnsvärme ca 15 minuter och lägg upp dem på galler utan duk. Bullarna blir ganska bleka, eftersom de inte skall penslas vare sig före eller efter gräddning. Bullarna kan frysförvaras upp till 1 månad.

Happy baking!

No comments: