2 limpor
50g jäst
7 dl lättmjölk
2 dl sirap
2 msk majsolja
1 ½ tsk salt
1 liter rågsikt
3 dl vetekli
1 liter vetemjöl
äggvita till pensling
vetekli till garnering
Smula jästen i en bunke, tillsätt salt. Värm mjölk, sirap och olja tills det är fingervarmt. Häll det över jästen och tillsätt sedan rågsikt, vetekli samt hälften av vetemjölet.
Arbeta degen ordentligt och låt den jäsa 30 minuter i hushållsassistenten. Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta in resten av vetemjölet. Forma degen till två limpor och placera i formar. Låt jäsa i 30 minuter.
Pänsla med äggvita, garnera med vetekli. Grädda i ugn i 175 grader i 60 minuter.
Låt brödet svalna på galler under bakduk.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment