Sunday, December 21, 2008

Seitanskinka

Torra ingredienser
4,5 dl rent glutenmjöl (vetegluten)
1,2 dl sojamjöl
1,2 dl jästflingor (bjäst)
2 tsk lökpulver
1 klyfta vitlök
0,5 tsk vitpeppar

Blöta ingredienser
300 gram fast tofu
3,5 dl vatten
0,5 msk sojasås
2,5 msk rödbetssaft
1 msk matolja

Buljong
5 dl vatten
1 buljongtärning
2 msk matolja


Griljering
sojagrädde
senap

Tillagning
Blanda alla blöta ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn sås. Såsens färg skall vara intensivt rosa. Tillsätt mer rödbetssaft vid behov.

Häll ner de torra ingredienserna i en bakmaskin eller en hushållsmaskin med knådstänger. Tillsätt såsen och låt allt blandas till en mättad deg. Sätt på ugnen på 175 graders värme. Placera ut degen i en oljad ugnsform med plats för den att växa. Sjud upp buljongen medens degen vilar i ugnsformen. Häll sakta en tredjedel utav buljongen över degen när buljongen sjudit upp. Täck formen med folie och ställ in i ugnen. Låt den bakas i 30 minuter. Tillsätt ytterligare en tredjedel utav buljongen och låt baka i 30 minuter till. Vänd sedan försiktigt på degen och häll över det sista utav buljongen. Baka degen ytterligare i 40 minuter. Ta ut degen och låt den svalna under foliet.

No comments: